Son dakika

Engin Civan vuruldu

1994.09.14
1996.04.03

Emlak Bankası Genel Müdürü Engin Civan, Alaattin Çakıcı'nın adamı Davut Yıldız tarafından kolundan vuruldu. Civangate adıyla anılacak olayların başlangıcı sayılan saldırı, verdiği rüşvetinin karşılığını alamayan ESKA İnşaat patronu Selim Edes'in mafyaya başvurması sonucu gerçekleşti. Civan, rüşvet suçlamasıyla yargılandı ve 7 yıl 6 ay hapis 62 milyar 500 milyon lira para cezasına çarptırıldı. Para cezasının 6 milyar liralık ilk dilimini ödedi, 550 gün hapiste kaldıktan sonra infaz yasasından yararlandı ve 3 Nisan 1996 tarihinde serbest kaldı, Amerika'ya kaçtı.

Selim Edes ise aynı davada 1 yıl 8 ay hapis, 111.1 milyar lira para cezası aldı. Yattığı süre hesaplanarak 1995 yılının Nisan ayında tahliye edildi. Hapisten çıktıktan sonra o da Amerika'ya kaçtı ve o tarihteki kurdan 2.5 milyon dolar tutan para cezasını ödemedi.

Tetikçi Davut Yıldız da 7 yıl 3 ay hapis cezası aldı. 1997 yılı başında hapisten çıktı. 1998 Mart ayında bir başka suçtan aranmaya başladı.

Tetikçi Davut Yıldız 22 Eylül günü yakalandı. Yıldız'ın ifadeleri ve soruşturmada dosyalarına giren bilgilere göre, 1985 yılında Emlak Bankası'na sattığı arsanın bedelini alabilmek için Civan'a 3.5 milyon dolar rüşvet veren Selim Edes, rüşvete rağmen karşılığını alamayınca Dündar Kılıç ve Alaattin Çakıcı'yı devreye soktu. Dündar Kılıç ve kızı Uğur Kılıç ifadelerinde, Civan ile Edes arasındaki ihtilafın çözümlenmesinde kendilerinden aracı olmalarını Semra Özal'ın talep ettiğini söylediler.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.