Son dakika

Uğur Mumcu cinayetinin tanığı meclis komisyonunda...



1993.09.21

Uğur Mumcu cinayeti tanığı Ayhan Aydın, polis tarafından TBMM Faili Meçhul Siyasi Cinayetleri Araştırma Komisyonu'na teslim edildi.

Komisyon daha Aydın'ın teslim edilmesinden altı gün önce Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden tanığın adresinin tespit edilerek kendilerine bildirilmesini istemiş ama Emniyet'ten talebine cevap alamamıştı. Raporda Aydın'ın komisyona getirilmesiyle ilgili olarak "Komisyonumuz tanık Ayhan Aydın'ın adresinin tespit edilerek bildirilmesini beklerken Ayhan Aydın'ın 20.09.1993 tarihinde TRT1'inci kanalında yayınlanan Ateş Hattı Programı'na çıkarıldığına tanık olmuştur. olay bununla da kalmamış, 21.9.1993 sabahı tanık Ayhan Aydın polis nezaretinde Komisyonumuzun TBMM'De bulunan çalışma salonunun kapısına getirilerek bırakılmıştır. Oysa komisyonumuz, yukarıda da belirtildiği gibi tanık Ayhan Aydın'ın mevcuden getirilmesini polisten talep etmemiş, sadece adresinin tespit edilerek komisyonumuza bildirilmesini istemiştir.

Tanık Ayhan Aydın'ın mevcutlu olarak Komisyonumuza polis nezaretinde getirilip bırakılması üzerine gündemimizde o gün herhangi bir toplantı olmamasına rağmen komisyonumuz gündemsiz olarak toplanmış ve tanık Ayhan Aydın'ın bilgisine başvurmuş, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun öldürülmüş olduğu yerde Komisyonumuzca tanık Ayhan Aydın ile birlikte uygulama yapılmış ve ifadesinin tutarlı olmadığı tespit edilmeye çalışılmıştır. " deniyor.

Aydın Komisyona, kendisini iki polisin evinden alarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdüğünü, beş dakika kadar burada beklettikten sonra hiç bir şey sorulmadan TRT'ye getirilerek Ateş Hattı Programına çıkarıldığını, TRT'ye götürülüş nedenini bilmediğini, programa çıkarıldığı sırada kendisini getiren polislerin de program sırasında içerde olduklarını, kendisine içerde komisyon kurulmuş seni bekliyorlar dediklerini, içeri girdiği zaman komisyon falan olmadığını yarım saat kadar yaptığı görüşmeden sonra kendisine polis tarafından bir tutanak imzalatıldığını ve bu tutanağı okumadığını, Uğur Mumcu'nun öldürülmesinden sonra İzmit'e hiç gitmediğini, devamlı Ankara'da ikamet ettiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.