Son dakika

MİT Batman'da korucuları bombaladı


1995.05.25

Batman'da minibüs durağına konan beş bombadan birinin patlaması sonucu 11 kişi öldü 16 kişi yaralandı. Korucu köylerine seferlerin yapıldığı durakta patlamaya hazır 4 bomba imha edildi.

Olaydan tam 17 yıl sonra Aksiyon Dergisi'ne açıklamalarda bulunan döemin Batman Valisi Salih Şarman, patlamanın faili olarak yakalanan kişinin MİT mensubu olması dolayısıyla salıverildiğini söyledi.

Şarman, "Koruculuk sistemini kabul edenlere özel cezalandırma operasyonu yapılıyordu. Batman merkezine yakın bir köyümüz uzun süre korucu olmamak için direndi. PKK, imamını öldürdü. Gittik anlattık, 20 kişiye silah verdik. Bir hafta sonra şehir merkezinden o köye kalkan minibüslerin durağını TNT kalıplarıyla patlattılar. 11 kişi öldü o olayda. Kolları, bacakları bahçelerden topladık. 5 dakika sonra patlasaydı en az 50 ilkokul çocuğu ölecekti, çünkü okul dağılacaktı." dedi.

Olayda Emniyet İstihbarat'ının çok iyi çalıştığını söyleyen Şarman'ın anlattıklarına göre  Teknik takibe takılan ve şifreli konuşan MİT elemanının alınması kurumlar arasında gerilime sebep oldu. MİT'in durumdan rahatsız olması üzerine dönemin OHAL Valisi Ünal Erkan devreye girdi. Şarman, "Fail MİT'in elemanı ama kadrolu değildi. terör örgütünün eline malzeme vermemek için MİT muhbirini teslim ettim" dedi.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.