Son dakika

Şike şüphelerinin odağındaki maç: Eskişehirspor 1 Fenerbahçe 3


2011.04.09

Şike davasının başlıca konularından sayılan Eskişehirspor - Fenerbahçe maçı.

Ligin 27. haftasına girilirken 63 puanlı Trabzonspor iki puanlık farkla Fenerbahçe'nin önünde lider durumda. Bu iki takım dışında şampiyonluk için aday yok.

Maçtan önce Aziz Yıldırım'ın talimatıyla Bülent Uygun ve eskişehirspor futbolcularından Ümit Karan ile şike amaçlı irtibata geçildiği, Şike Davası gerekçeli kararında yer alıyor. Buna göre, Bülent Uygun maçtan bir hafta önce Şükrü Saraçoğlu Stadı'na gelerek Fenerbahçe maçını izledi. Ardından şike parasını için finans arayışına giren Aziz Yıldırım, TFF'den para almak için girişimde bulundu. 05.04.2011 günü TFF yöneticisi Levent Kızıl'la görüştü, bu görüşmede paranın ertesi gün Fenerbahçe kulübüne verileceği cevabını aldı. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, kulübün mali işlerine bakan Tamer Yelkovan'ı aradı ve "1,5 trilyonu takip et sen, oradan 200’ü ayır şeye yanlız İlhan"  diyerek talimat verdi.

Bu arada İlhan Yüksel Ekşioğlu Aziz Yıldırım'dan aldığı talimat doğrultusunda Ali Kıratlı'ya Eskişehir'e gidip Ümit Karan ve Bülent Uygun'la görüşmesini söyledi. Bu görüşmeler sırasında yapılacak anlaşma karşılığında ödenecek şike parası hakkında "250 gram" şeklinde şifreli sözler kullandılar.

İlhan Ekşioğlu, ödemede gecikme olmayacağı konusunda "Hiç gecikme bilmem ne olmayacak, anında, ikisine de aynı anda söyle" diyerek güvence verdi. Ali Kıratlı, ümit Karan'ın diğer oyuncularla görüştüğünü kastederek, "Yani çokuz diyor herkeste bekliyor diyor aşırı şekilde diyor…ikincisi (Trabzonspor maçı için alınacak teşvik primi kastediliyor) için 300 gram alırız…mühim olan birincisi…biraz bi yükselttim o kadar ben sana sormadan..50’şer 50 şer YEŞİL ZAM YAPTIM” diyerek yapılan şike faaliyeti hakkında  Ekşioğlu'na bilgi aktardı.

TFF tarafından Fenerbahçe Kulübüne alacaklarına mahsuben avans olarak 1 milyon 500 bin lira yatırıldığı gün, Aziz Yıldırım Tamer Yelkovan'ı arayıp "Bir buçuk geldi mi" diye sorduğu, Tamer’in de bir sorun olmadığını belirterek "Geldi geldi başkanım,…bir de İlhan beyin emaneti vardı onu da hallediyoruz yarına” şeklinde bilgi verdi.

Daha sonra İlhan Ekşioğlu çalışanı Halil Köntek aracılığıyla 200 bin dolar şike parasını Ali Kıratlı'ya ulaştırdı. Ali Kıratlı da Mustafa Anlı ile birlikte 07.04.2011 günü Eskişehir'e gitti.

aynı gün akşam, Ali Kıratlı'nın kaldığı otele yakın bir kafeteryada Bülent Uygun, Ali Kıratlı, Muhammet Şenyüz ve Mustafa Anlı buluştular. Buluşma sırasında ali Kıratlı ve Bülent Uygun kafeterya dışına çıkarak bir süre baş başa görüştü ve ayrıldı.

Ali Kıratlı Bülent Uygun'la buluşmasının ardından Ümit Karan'la telefonda görüştü ve buluşmak istedi. Ancak Ümit Karan'ın dışarıda buluşmak istemedi, evine davet etti. Bunun üzerine ali Kıratlı, Muhammet Şenyüz ve Mustafa anlı ile birlikte otele gitti ve bir süre sonra elinde çanta ile dışarıya çıktı ve yanındaki şahıslarla birlikte eğlence yerine gitti.

Ümit Karan, Ali Kıratlı'yı almak üzere şoförü Mustafa Efe'yi gönderdi. Ali Kıratlı Ümit Karan'ın evine gitmek üzere Efe'nin kullandığı arabaya bindi. Daha sonra otele döndüğünde elindeki çantayı geri getirmediği görüldü. Ali Kıratlı'yı almak üzere gelen aracın da Ümit Karan'ın ikamet ettiği evin önünde park etmiş halde durduğu tespit edildi.

Yürütülen bu faaliyetlerin ardından ertesi gün oynanan maç, Fenerbahçe'nin 3-1 galibiyetiyle tamamlandı. Ümit Karan, maçın ikinci yarısında oyuna girdi. Şekip Mosturoğlu'nun savcılık ifadesinde Sezer Öztürk'ün maçın ilk yarısında sahanın en iyisi olduğunu, Seyircinin Bülent Uygun tarafından oyundan alınışını yuhladığını söylediğini aktardı. Gerekçeli kararda da Sezer Öztürk'ün sahanın en iyisi olduğununun istatistiklerce de doğrulandığı, hocanın değişiklik yüzünden yuhlandığını ve bunun şike anlaşmasının bir tezahürü olduğu belirtiliyor.

Maçın hemen ardından İlhan Ekşioğlu Ali Kıratlı'yı aradı, "Alicim tebrikler, pazartesi sabah ofiste buluşana kadar bişey bırakma orada" şeklinde talimat verdi, şahısların aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde maçın kazanılmasında rakip takım teknik direktörü Bülent Uygun'un büyük payı olduğunu kastederek "Bir de tabi şeyden de Allah razı olsun…Bülent’ten…teknik direktör…. evet gerekeni yaptı o” şeklinde konuştular.

11.04.2011 günü İlhan Ekşioğlu, Ali Kıratlı'yı arayarak Bülent Uygun'u yanına getirmesini istedi. Kıratlı'nın görüşmeyi geç saatte yapmak istemesi üzerine Ekşioğlu ikisini geç saatte evine çağırdı. Ekşioğlu, aynı gün sabah saatlerinde Fenerbahçe mali işler sorumlusu Tamer Yelkovan'ı aradığı sırada geçen görüşmede Yelkovan'ın "Olmazsa ben dövizciden bi 100 bin buldurtayım olmazsa, evet, o 100 bini verelim biz haftaya, tamam 200 - 300 veririz" dedi. Bu görüşmelerin ardından Bülent Uygun ve ali Kıratlı, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın ofisinde buluştular ve İlhan Ekşioğlu'nun evine gittiler.

İlhan Ekşioğlu'nun evine gittikleri sırada bazı spor programlarında şike şüphelerinin dile getirilmesi üzerine Bülent Uygun canlı yayına bağlanarak Erman Toroğlu ile tartıştı. Onlar yoldayken İlhan Ekşioğlu Ali Kıratlı'yı aradı ve Bülent Uygun'u fazla konuşmaması konusunda uyarmasını istedi.

Telefon dinleme kayıtlarına göre Bülent Uygun'un canlı bağlantı sırasında Ali Kıratlı'nın yanında bu görüşmeleri yaptığı tespit edildi.

Maçtaki şike faaliyetlerinin bir diğer ayağını da Şekip Mosturoğlu ve Sami Dinç üzerinden Eskişehirspor foreti Sezer Öztürk'e maç öncesi şike amaçlı transfer teklifinde bulunulması oluşturuyor. Öztürk'ün maç öncesi transfer görüşmesi yapmayı reddetmesi nedeniyle bu girişim amacına ulaşamadı.

Telefonları dinlenmekte olan şahısların aralarında yaptıkları görüşmelerde Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun'a Fenerbahçe yöneticileri haricinde de bazı kişilerin ulaştığı, maçı kazanması halinde kendisine yüksek meblağlarda para ödeneceğine ancak bu girişimlerin engellendiğine dair mevzuların konuşulduğu görülmüş, müsabakanın Trabzonspor'u da yakından ilgilendirmesi göz önüne alınarak Trabzonsporlu yöneticilerin de şike faaliyetleri içinde bulunabilecekleri değerlendirildiğinden 22.04.2011 günü itibariyle Sadri Şener, Nevzat Şakar, Hasan Yener, Temel Tarık Kazancıoğlu ve Süleyman Atal hakkında iletişimin tespiti ve kayda alınması çalışmaları başlatılmış.

Trabzonsporluların kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde şike faaliyeti yürüttükleri şüphesi üzerine soruşturma genişletilmiş, 13.05.2011 günü Zeki Mazlum, Caner Çuvalcıoğlu e Recep Denizer hakkında da iletişimin tespiti ve kayda alınması çalışmaları başlatılmış.

Maç öncesi ve sonrasındaki telefon trafiği

12.03.2011 günü saat:14.01’de İlhan Ekşioğlu’nu Ali Kıratlı/Bülent Uygun’un aradığı görüşmede(tape:1974);
Ali’nin Eskişehir kampında olduğunu söylediği, İlhan’ın “Aman ha onu onunla konuş” dediği,  Ali’nin  “Şey Bülent yarın bizim locaya gelecek misafirimiz olacak haber vereyim dedim yanımda vereyim istersen bi şans dile... maç var ya” dediği ve telefonu Bülent Uygun’a verdiği, şahısların sohbet ettikleri sonra Bülent’in telefonu Ali’ye verdiği, şahısların ertesi gün görüşmek üzere anlaştıkları,

12.03.2011 günü saat:14.33’te İlhan Ekşioğlu’nu Ali Kıratlı’nın aradığı görüşme(tape:1977);
İlhan: “Bir durum değerlendirmesi yapalım şeyle BAŞKANLA DA”, Ali: “He konuş sen ben Ali’yle konuşturdu de böyle böyle de istiyorsa bizim önde varya koltuklar bizim,…,he istiyorsa yaparsanız işte konuşuyorum baya konuştum yani dedim her şey sizin elinizde oğlum tamam abi ..gülüyor çin çin dedim gülme ..dedim, koşturuyorum senin için başkan” ,

12.03.2011 günü saat:14.50’de İlhan Ekşioğlu’nu Alaeddin Yıldırım’ın aradığı görüşme(tape:1978);
Alaeddin : “Maç bitsin sonra konuşalım o zaman”, İlhan: “Öbür maç 1-1 değil mi,…ya konuş ya ne olacak ben bıraktım şimdi devre yaptım ben de..bu şey maçı şey maçı seyretmek istiyor TABİ BENİM ORADAN SEYRETMESİ UYGUN OLMAZ HERHALDE,…şey ya bizim eski futbolcu, bizim eski futbolcu ya ASKER BÜLENT”, Alaeddin: “HA ESKİŞEHİR’İN ANTRENÖRÜ” dediği, şahsın maçı nerede izleyeceği konusunda konuştukları,
Sanıklar İlhan ve Alaeddin, Eskişehir antrenörü Bülent Uygun’un Fenerbahçe Stadyumunda maçı nerede seyredeceklerini konuşurken aynı zamanda 09.04.2011 tarihindeki Eskişehir-Fenerbahçe müsabakası öncesinde bir arada görünme nedeniyle yanlış anlamalara neden olmak istemedikleri için bunun tartışmasını yapmaktadırlar.

12.03.2011 günü saat:20.58’de İlhan Ekşioğlu’nun Ali Kıratlı’yı aradığı görüşme(tape:1979);
İlhan: “Bizimki oynamadı mı”, Ali: “Oynamaz mı ya” ,  İlhan: “Peki penaltıları o atmıyor mu”, Ali: “Sezer atıyor Bursa’ya da o attı ya”,  İlhan: “Şey diyor ben BİZİMKİYLE değil de UFAĞIYLA  konuştum, Hiç diyor riske atmayalım biz ona diyor şeyden yer verelim diyor bizim şerefin yanında var ya kurula verdiğimiz yer,…oraya oturtalım diyor çünkü ya kendi başımızı yakarız sonra diyor” dediği, Ali’nin onayladığı,
Sanık İlhan, Bülent Uygun’un maç seyredeceği yere ilişkin Alaeddin Yıldırım ile yaptığı görüşmeyi (tape 1978) Ali Kıratlı’ya anlatıyor.

19.03.2011 günü saat:14.28’de Ali Kıratlı’nın, İlhan Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2256);
Ali: “Ben şeye gidiyorum şimdi ya Eskişehir’e gidiyorum”, İlhan: “Tamam işte konuş sen işte”, Ali: “Gideceğim pazartesi A-2’nin maçı var ya...kalacağım o A-2’yi de seyredeceğim pazartesi günü”, İlhan: “İyi git konuş dönünce oturalım tamam”, Ali: “Pazartesi geldikten sonra konuşuruz”,

21.03.2011 günü saat:17.14’de Ali Kıratlı’yı, İlhan Ekşioğlu’nun aradığı görüşme(tape:2258);
İlhan: “Ben de şimdi şeye gideceğim”, Ali: “Hah çıkayım mı ben” , İlhan: “Sen şimdi konuş BU...250 GRAM”, Ali: “Sen konuştun mu”, İlhan: “Konuştum…olumlu” , Ali: “Anladım ben senin söylediğini şey”, İlhan: “İKİSİNE DE İKİ ÇEŞİTTE DE AYNI TARİFEYİ YAPALIM YANİ FAZLA YANİ ANLADIN MI”, Ali: “Biz kendi standartlarımıza göre yapalım diyorsun”, İlhan: “HAYIR HAYIR 250 GRAM...GRAM”, Ali: “ANLADIM 250-250….bir şey söyleyeceğim yine aynı sistemle mi yapacağız yoksa önden bi yapalım mı ben diyorum ki ben de ben geldim diyeyim”, İlhan: “Abi SEN ONA ŞÖYLE DE zaten bizim ona bir şeyimiz yok…önden yapma çünkü bi mucize bu yani HEMEN BİTER BİTMEZ ANINDA YANİ”, Ali: “Ha anında olacağını biliyorum”, İlhan: “TAMAM AYNEN HİÇ GECİKME BİLMEM NE OLMAYACAK ANINDA”, Ali: “Böyle böyle ikisini de aynı anda mı söyleyeyim sonra mı söyleyeyim”, İlhan: “İKİSİNİ DE AYNI ANDA SÖYLE”, Ali: “Tamam ben söyleyeyim sana haber vereceğim tamam..sen gidiyorsun”, İlhan: “He ben yarın gideceğim”, Ali: “Hafta sonu geldiğinde ben sana bilgileri veririm…burada çünkü ben yüz yüze görürüm onu’,
Sanık İlhan, Ali Kıratlı’ya Ümit Karan ve Bülent Uygun ile konuşmasını ve her ikisine de “250 GRAM” diyerek şike için verilecek olan 250 bin doları söylemesini ve şike parasının verilmesi noktasında bir gecikme olmayacağını iletmesini istemektedir.

21.03.2011 günü saat:17.16’da Ali Kıratlı’nın, İlhan Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2259);
Ali: “Ben baştakine söylemiyorum bizimkine söylüyorum geçen senekine söylüyorum yine”, İlhan: “Tabi tabi aynen ona”, Ali: “O kendi ne ..yiyorsa yesin”, İlhan: “Aman çok önemli söyle”, Ali: “Ne diyeyim aynısını söyleyeceğim yine…içeri dışarı o oldu mu öyle öbürü de geçerse öbürünün de zaten aynı eskisi gibi bire üç…sen ne yapıyorsan yap”, İlhan: “Tamam aynen aynen”,

25.03.2011 günü saat:13.16’da Ali Kıratlı’yı, İlhan Ekşioğlu’nun aradığı görüşmede(tape:2265);
Ali: “…Sen ne yapıyorsun geldin mi”, İlhan: “Şimdi ben geliyorum… Kadıköy tarafına uğramayacağım…Ankara’ya geçeceğim o akşamda bi düğün var hafta sonu yarın…şimdi sen ne zaman gidiyorsun”, Ali: “Ben yarın,yarın akşam, öğleden sonra”, İlhan: “Tamam seninle problem var mı bir şey”, Ali: “Yok yok ... BİR ŞEY BİRAZ Bİ YÜKSELTTİM O KADAR BEN SANA SORMADAN.., İlhan: “Yav tamam hallederiz ya hallederiz” Ali:”Ha bir şey değil”, İlhan:”Tamam hallederiz”, Ali:”50’ŞER 50’ŞER YEŞİL ZAM YAPTIM HABERİN OLSUN”, İlhan:”BİRİNE YAP BARİ”, Ali: “Ya ikincisi daha önemli diyor yani, o oynuyor.”, İlhan: “İkincisi, yani hah”, Ali:”Ha onu diyor evet, o da öyle diyor zaten, o diyor YANİ ÇOKUZ DİYOR HERKESTE BEKLİYOR DİYOR AŞIRI ŞEKİLDE DİYOR”, İlhan: “YA İKİNCİSİNİ 300 GRAM ALIRIZ.”, Ali:”He he biraz ben yaptım zaten tamam mı”, İlhan:”Tamam tamam”, Ali:”Onda bir şey var”, İlhan:”Yalnız abi mühim olan başkan”, Ali:”Bi de”, İlhan:”Mühim olan birincisi ben diyeyim sana”, Ali: “Ya mühim ya o da şey yapıyor ya, onu ben bastırıyorum tabi ona yapacağız elimizden geleni, bir kaç rötuş yaptım da o da illaki diyor ki abi buraya gelirken gel öyle sen diyor merak etme diyor bende arada kaldım, onlar var başka bir şey yok yani ben onunla konuştum”, İlhan:”İyi iyi iyi”, Ali:”Sorun yok ben onu yaptım zaten sana sormadan da”, İlhan: “İyi yani ben sana başından beri aynı bak kaç hafta önce aynı şeyi söylüyordum”, Ali:”Hep oraya”, İlhan:“Olay budur abi olay budur ben diyeyim sana…valla olay budur yani”, Ali:”Daha çok var strese sokma”, İlhan:”Önce şu, bunu bi geçelim de…”
Sanık Ali Kıratlı’nın şike için verilecek olan 250 bin doları “50’ŞER 50’ŞER YEŞİL ZAM YAPTIM HABERİN OLSUN” diyerek 300 bine çıkardığını söylemekte, İlhan Ekşioğlu’nun onayını almaktadır.

02.04.2011 günü saat:22.02’de Ali Kıratlı’nın, B.Uygun’u aradığı görüşme(tape:2266);
Bülent: “Sen ne yaptın abi”, Ali: “İyi ne yapayım ya bakayım dedim dönüyor musun”, Bülent: “Belki yarın geleceğim maçı izlemeye”, Ali: “Şerefe mi geleceksin şerefe göre yaptık zaten…bizim oralara gel.. maç var bu hafta”,

04.04.2011 günü saat:12.06’de Ümit Karan’ın Ali Kıratlı’yı aradığı görüşme(tape:2063);
Ali: “İyi tamam benim sana söylediğim geçerli ha geleceğim”, Ümit: “Ne zaman geleceksin”, Ali: “ÇARŞAMBA GÜNÜ ALACAĞIM PERŞEMBE GÜNÜ GELECEĞİM İŞTE,.. kayış atma ha telefonlarımıza bak”, Ümit: “Oldu konuşuruz abi”, Ali: “Hadi aramızda hadi ben seni bulurum gelirsin yanıma otele falan”,
Sanık Ali Kıratlı, Ümit Karan’a  09.04.2011 tarihinde yapacaklara Fenerbahçe müsabakası öncesinde “ÇARŞAMBA GÜNÜ ALACAĞIM PERŞEMBE GÜNÜ GELECEĞİM” sözleri ile şike parasını alıp geleceğini söylemektedir. Zira, yukarıda 2258 nolu tapede İlhan Ekşioğlu “HEMEN BİTER BİTMEZ ANINDA YANİ, TAMAM AYNEN HİÇ GECİKME BİLMEM NE OLMAYACAK ANINDA” sözleriyle şike parasının müsabakanın hemen bitiminde verileceğini daha önce söylemiştir.

04.04.2011 günü saat:18.29’da Ali Kıratlı’nın, İlhan Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2271);
Ali: “Aradı şimdi hoca antremandaymış rejerenasyon yapıyorum dedi de…dedim akşam arayacağım konuşacağım, seninle konuşayım da ne diyorsan” , İlhan: “Tamam beni bekle ben sana söyleyeceğim stratejiyi”, Ali: “Haber bekliyorum senden”,

04.04.2011 günü saat:19.41’de Ekşioğlu’nu Aziz Yıldırım’ın aradığı görüşme(tape:2009);
İlhan: “Oturuyoruz da şey yapamadık”, Aziz: “Ulaşamadınız” , İlhan: “Yok ulaşılamıyor yani açmıyor numarayı”, Aziz: “Bugün olmaz yarın olur tamam”,
Ali Kıratlı, İlhan Ekşioğlu’na antrenmanda olduğu için Bülent Uygun ile konuşamadığını akşam konuşacağını iletmekte, İlhan ise sanık Aziz Yıldırım’a henüz Bülent Uygun’a ulaşamadıkların söylemektedir.

05.04.2011 günü saat:18.25’de Ali Kıratlı’nın Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2280);
Ali: “Çıktım geliyorum garajdaydım”, İlhan: “Hiç şey yapma bozma şeyini bunla bir yere gidiyoruz şimdi buna bi telefon geldi bu ...dönüp konuşuyoruz…seninle akşam bi telefon yaparız seninle sen tamam perşembe yola gidiyorsun”, Ali: “Ona göre bana söyle ben sabah çıkacağım çünkü”, İlhan: “Sen perşembe gidiyorsun bizim kulübün sponsorluğu ile gitmiyorsun”, Ali: “Senin sponsorluğunla gidiyorum”, İlhan: “Ben hallediyorum fakat Aliciğim…şöyle yapacağız sen o gerisini sen onunla konuşursun halledersin yani Bİ 100 GRAM EKSİK YAPACAĞIZ…AMA SONRA YANİ HALLEDECEĞİZ ONU DA”
Sanık İlhan Ekşioğlu, Ali Kıratlı’ya müsabaka öncesinde Bülent Uygun ve Ümit Karan’a şike için götürdüğü paradan 100 bin doların eksik olduğunu ancak onu da sonradan halledeceklerini söylemektedir.

05.04.2011 günü saat:18.26’de Ali Kıratlı’nın Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2281);
İlhan: “Akşam konuşalım yalnız başka şeylerde var yani yarın sen bana bi geleceksin…ben sabah karşıya geçeceğim…oradan dönerken sana alo derim yani şöyle bi öğlen 12-1 gibi falan bende bir kahve içelim”, Ali: “Olur ben o zaman perşembe gidecekmiş gibi ayarladım kendimi AMA ÖBÜRÜNÜ DE SONRA HEMEN YAPACAĞIZ DEĞİL Mİ”, İlhan: “Hemen o tamam hemen de benim bugün sana dediğim o taş ocağı”, Ali: “Hah o haber bekliyor…getiririm ben akşam belki belli olmaz hepsi birden kahve içmeye”,

05.04.2011 günü saat:19.19’da İlhan Ekşioğlu’nun Ali Kıratlı’yı aradığı görüşme;
İlhan’ın şahsı eve çağırdığı ve “Haydi bir kahve mahve içeriz” dediği, Ali’nin onayladığı, (tape:2016)

05.04.2011 günü saat:19.54’de Ali Kıratlı’nın İlhan Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2283);
Ali: “Geldim kapıdayım başkan sen haber verdin mi”, İlhan: “Onlara, sen gir, ben şimdi söylerim”,

06.04.2011 günü saat:15.22’de Aziz Yıldırım’ın, Tamer Yelkovan’ı aradığı görüşme(tape:1423);
Tamer: “Merak etmeyin herşeyi hallettik merak etmeyin,…hallettik futbolcuları ödedik”, Aziz: “Bir buçuk geldi mi”, Tamer: “Geldi geldi başkanım,…BİR DE İLHAN BEYİN EMANETİ VARDI ONU DA HALLEDİYORUZ YARINA”, Aziz: “2 milyon aldın mı almadın mı Denizbanktan”, Tamer: “Denizbanktan haber bekliyorum,…finans geldi ya 500-600 bin dolar,...oradan hallettim başkanım birde federasyondan geldi ”,
Sanık Tamer Yelkovan, “BİR DE İLHAN BEYİN EMANETİ VARDI ONU DA HALLEDİYORUZ YARINA” diyerek, İlhan Ekşioğlu’nun, Ali Kıratlı’ya vereceği şike parasını ayarladığını Aziz Yıldırım’a söylemektedir.

07.04.2011 günü saat:13.05’de Ali Kıratlı’yı, İ.Ekşioğlu’nun aradığı görüşme(tape:2286);
İlhan : “Şeyin önünden bi geçebilir misin ben yokum…sana bir şey gönderttiriyorum” , Ali: “Tamam şey Ali mi getirecek”, İlhan : “He he Ali”, Ali: “Bende çıkıyorum o zaman gidiyorum hemen hazırım ben çantamı mantamı aldım…Şey orası müsait mi ya BİZE BİRAZ ŞEY BIRAKSAYDIN YA ÖRTÜLÜDEN YOL HARÇLIĞI oradan mı neyse ben yaparım”, İlhan : “Ali sen yap hallederiz”, Ali: “Halledersin şey yalnız pazartesi tamam değil mi”, İlhan : “Sen zaten al bunu ben şimdi kulübe geçiyorum bir yerdeyim birinin ofisinde bi sonra konuşuruz zaten sen geç hemen” , Ali: “Şey için sıkıntı yok diyorum pazartesi için değil mi bak”, İlhan : “Yok yok baba yok”, Ali: “Beni Allah aşkına bir daha şey yapma yüz göz etme…ben o zaman buradan takılırım biraz ... tamamlarız orayı”, İlhan : “Ama yani o da ona da söyle yani şey için gerekli her şey olacak haa rahat çıkalım yani”, Ali: “Ben zemini biliyorum abi ne olacağını ne biteceğini biliyorum aynen konuştuğumuz gibi” , İlhan : “Ben şeyi arattırayım ben seni” , Ali: “Tamam Halil’i arattır”
Sanık İlhan’ın, Tamer Yelkovan’dan aldığı şike parasını Ali Kıratlı’ya teslim edeceği anlaşılmakta, Ali’nin de 2280 nolu tapede İlhan’ın “Bİ 100 GRAM EKSİK YAPACAĞIZ…AMA SONRA YANİ HALLEDECEĞİZ ONU DA” şeklinde sözünü ettiği eksik kalan miktarı ne zaman tamamlayacağını sorduğu ve kendisini şike anlaşmasının tarafları ile yüz göz etmemesini istediği anlaşılmaktadır.

07.04.2011 günü saat:13.31’de Ali Kıratlı’nın Halil Köntek’i aradığı görüşme(tape:2289);
Ali: “Halil 2 dakika sonra oradayım”, Halil:“Tamam oldu hemen geliyorum…”, Ali: “Gel”,
07.04.2011 günü saat:13.37’de Halil Köntek’in İ.Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2062);
Halil: (Arka plandaki şahsa hitaben biliyorum ben 100 bin şey yaptım ya ben ayarladım) “İlhan bey 100 bindi değil mi”,  İlhan:“Yüz yüz ben onu arayacağım”,

07.04.2011 günü saat:13.50’de Ali Kıratlı’ya, İlhan Ekşioğlu’nun gönderdiği mesajda;
“Biliyorum biyerden bekliyordum gelmedi.ptesi kalani halledicem.iyi yolculuklar.” yazdığı (tape:2290) tespit edilmiştir.
İlhan Ekşioğlu’nun çalışanı Halil Köntek’in 07.04.2011 günü Ali Kıratlı’ya şike parası olarak 100.000 dolar verdiği, İ.Ekşioğlu’nun Ali Kıratlı’ya verilmesi planlanan geri kalan parayı 11.04.2011 pazartesi vereceğini söylediği anlaşılmaktadır.)

07.04.2011 günü saat:16.02’de Ali Kıratlı’nın, Bülent Uygun’u aradığı görüşme(tape:2292);
Ali: “Antrenmandaydın aradım Şükrü çıktı…yaklaştım ben de geliyorum akşam üzere konuşuruz buluşuruz…Şükrü yer ayırtacaktı her halde ayırtmıştır onu mu arayayım” , Bülent: “Onu ara”,

07.04.2011 günü saat:17.30’da Ali Kıratlı’nın, Ümit Karan’ı aradığı görüşme(tape:2294);
Ali: “Anemon Otele yerleşiyorum”, Ümit: “Tamam ararsın o zaman”, Ali: “Şükrü yanında mı senin o bize yer ayırttı mı buraya yer ayırtacaktı”, Ümit: “Abi ben dışarıdayım ya”

  07.04.2011 günü saat:19.06’da Ali Kıratlı’yı Şükrü’nün aradığı görüşme(tape:2295);
Ali: “Geldim geldim oteldeyim”, Şükrü: “Otelde misin, bu telefon var öbür telefonu kapatıyorum da…tamam mı haberin olsun”, Ali: “Tamam tamam anladım”   Ali: “Ayırtmışsın sen”, Şükrü: “Ayırttım abi ne demek abi ya”, Ali: “Bülo nerde” , Şükrü: “O her halde tesisteydi birazdan çıkar”,

07.04.2011 günü saat:20.52’de Ali Kıratlı’nın, Bülent Uygun’u aradığı görüşme(tape:2296);
Ali: “Seninle en son görüştüğümüz yerdeyim”, Bülent: “O zaman geliyorum kalkıyorum bekle abi”,

07.04.2011 günü saat:21.17’de Bülent Uygun’un, Ali Kıratlı’yı aradığı görüşme(tape:1781);
Bülent: “Sen neredesin tesise geldim”, Ali: “ben şeydeyim ya tesiste misin …bu yemek yedi ya en son neydi buranın adı Şef mi ne oradayım ya”,

07.04.2011 günü saat:21.43’de Ali Kıratlı’yı, Ümit Karan’ın aradığı görüşme(tape:2298);
Ali: “Merhaba ciğerim…bu otelin yanında şef restorant mı ne bir yer var… buradayım..şimdi bir de hoca geldi çıkacak şimdi, hoca gidecek sonra ara beni odaya gelirsin konuşuruz”, Ümit: “Tamam ben oraya gelmeyeyim abi ama ben sana söyleyeyim”, Ali: “İYİ BEN TAM DONANIMLI HAZIRIM YANİ”, Ümit: “Tamam sen gel abi buraya bize gel”, Ali: “İyi gelirim tamam buradan çıkınca” ,
07.04.2011 günü saat:22.43’de Ümit Karan’ı, Ali Kıratlı’nın aradığı görüşme (tape:2066);
Ümit: “Oturuyorum o aşağıda bizim orada bir cafe var orada oturuyorum ,…sen ne yapıyorsun”, Ali: “İyi yemek yiyorum ararım seni çıkınca”,

07.04.2011 günü saat:23.56’da Ümit Karan’ı, Ali Kıratlı’nın aradığı görüşme(tape:2067);
Ali: “Mami Days var oraya iner misin gelir misin oraya”, Ümit: “Ben evdeyim bu saatte”, Ali: “Ben otele geçeyim aldırırım seni uyuyacak mısın bu saatte”, Ümit: “Yakın abi gelsene yakınım sana”, Ali: “Şimdi buradan birde kahve içeceğim,…oradan gelirim tek gelirim ben”,
08.04.2011 günü saat:00.05’de Ali Kıratlı’nın, Ümit Karan’ı aradığı görüşme(tape:2300);
Ali: “Beni oradan aldırsana sen Şeref bey ile 5 dakika geleyim yanına”, Ümit: “Tamam abi”,

08.04.2011 günü saat:00.06’de Ali Kıratlı’yla, Ümit Karan’ın yardımcısı Mustafa Efe’nin yaptığı görüşme(tape:2301);
Efe: “Almaya geleceğim de seni”, Ali: “Araba ile gel beni alır getirirsin geri”,

08.04.2011 günü saat:00.11’de Ali Kıratlı’nın, Efe’yi aradığı görüşme(tape: 2302);
Ali: “222 nin önündeyim oraya gel”, Efe: “Orası daha yakın geldim abi”,

08.04.2011 günü saat:00.51’de Ali Kıratlı’yı, Efe’nin aradığı görüşme(tape: 2303);
Efe: “Abi saat 3’te”, Ali: “İyi tamam gideriz iki kişi gideriz işte ayar yapsın…ney neresi o adı neydi ne Kirazlık mıydı neydi…gideceğimiz yerin neydi semti”, Efe: “Yarın mı abi”, Ali: “He”, Efe: “Vişnelik abi orası”, Ali: “3’te gideriz görüşürüz”,

08.04.2011 günü saat:13.43’de Ali Kıratlı’nın, Aydın isimli şahsı aradığı görüşme(tape:2304);
Ali: “Ben Eskişehir’deyim iki günden beri”, Aydın: Bülent ve Apo ile birlikte geldiklerini belirterek “Başkan otobüs ile gelecek takımla…kavgaya gürültüye hazır ol yani ha”, Ali: “Yok ulan burası benim takımım manyakmısın ne kavgası…geçen sene ben yoktum ki burada…tesise gidiyorum şimdi hoca ile beraberim”,

08.04.2011 günü saat:17.11’de İ.Ekşioğlu’nun Ali Kıratlı’yı aradığı görüşme(tape:2024);
İlhan:”Hava nasıl,” Ali: “Hava iyi güzel bir şey yok öyle baskı şey gerginlik falan yok bir şey ya başkan germezse bir şey olmaz,…her şey berkemal yani,…senle konuşturdum hani geçen gelecekti yanımıza...hazırlıklar hepsi normal geçeriz geçeriz rahat ol ben sana söyleyim,…benim yanımda neler yaptı otele geçeceğim ben sonra istersen anlatırım …10 numara da doğruymuş ama aynısıymış sizin dediğiniz gibi,…ondan sonra yok ben almadım kadroya da almayacak,…oynatmayacaktı yapabileceklerimizi yaptık başkanım sen rahat ol”,

08.04.2011 günü saat:21.56’da Ali Kıratlı’yı, Ümit Karan’ın aradığı görüşme(tape:2305);
Ali: “He oteldeyim kalabalığız”, Ümit: “Bir şeye ihtiyacın var mı diye bir arayayım dedim…hepsi buralarda yani, biz de bir sıkıntı yok ya bir sorun yok”, Ali: “Gitmeden görürüm gönderirsin Efe’yi tamam…verirsin şeyini formanı”, Ümit: “Şey Alex’in formasını da istedi Alex’e söyledim gerçi ben de…sen hani orada bir kaç tane daha forma ayarlarsın söylersin”, Ali: “Ayarlarız ayarlarız tamam veririm maçtan sonra gönderirsin Efeyi…bir yaramazlık yok değil mi”, Ümit: “yok yok ya bir şey olmaz ya”,

07-08.04.2011 Günlü Fiziki Takip Tutanaklarına göre (Kls 28, Dizi:320-332 arası) Güvenlik görevlilerinin 07.04.2011 günü saat:19.00 sıralarında Eskişehir’e giderek  fiziki takip çalışmalarına başladıkları,saat:19.10’da Bursa Eskişehir Yolu 2.km üzerinde bulunan ve Ali Kıratlı ile Mustafa Anlı’nın kaldığı bildirilen Anemon Otelin otoparkında Ali Kıratlı’nın kullandığı 34 UGZ 79 plakalı siyah renkli BMW marka aracın park halinde olduğunun görüldüğü,

Ali Kıratlı ile Bülent Uygun’un en son buluştukları yerde bir araya geleceklerinin anlaşılması üzerine; saat:19.30 sıralarında yapılan çalışmalarda; Anemon Oteli karşısında Neo Plus Alışveriş Merkezinde bulunan Şeff Restaurant içerisinde cam kenarında dışarıdan bakıldığında soldan 2.sırada bulunan masada yanyana Ali Kıratlı ve Mustafa Anlı ile, karşılarında Bülent Uygun ve Muhammed Şenyüz’ün oturduklarının görüldüğü,
Ali Kıratlı’nın Ümit Karan’ı aynı gün saat:21.43’te arayıp para getirdiğini ima ederek “donanımlı geldiğini” ifade ettiği, Ümit Karan’ın da eve gelmesini istediği bilgisinin alındığı, saat:22.20’de Ali Kıratlı ile Bülent Uygun’un masadan kalkarak Neo Plus Alışveriş Merkezine açılan diğer kapıdan çıkıp koridorda yaklaşık 10 dakika karşılıklı konuştukları, saat:22.30’da Ali Kıratlı ile Bülent Uygun’un tekrar restaurant içerisine girdikleri, Ali Kıratlı’nın Muhammed Şenyüz ve Mustafa Anlı’nın masasına oturduğu, Bülent Uygun’un ise restauranttan çıkarak park halindeki 26 DK 333 plakalı gri renkli Mitsubıshı marka araca bindiği ve ayrıldığı, saat:23.50’de Ali Kıratlı, Muhammed Şenyüz ve Mustafa Anlı‘nın Şeff Restaurant’tan çıktıkları ve restaurant önünde bulunan 26 TU 026 plakalı beyaz renkli Mazda marka araca binerek Anemon Oteline gittikleri, Ali Kıratlı’nın araçtan inerek otele girdiği, Muhammed Şenyüz ve Mustafa Anlı’nın ise araçta bekledikleri, yaklaşık 5 dakika sonra Ali Kıratlı’nın elinde beyaz renkli bir çanta ile otelden çıkarak araca bindiği (İletişim tespitlerinde 08.04.2011 günü saat:00.11’de Ümit Karan’ın şoförünün, Ali Kıratlı’yla; 222 isimli Gece Kulübünün önünde buluşarak birlikte Ümit Karan’ın evine gideceklerinin belirlendiği), aracın İsmet İnönü Cad.1 üzerinde bulunan 222 isimli Gece Kulübünü geçerek köprü üzerinde durduğu, flâşörlerini yaktığı ve geri geri giderek Gece Kulübünün yan tarafındaki Ambarlar Sokağına girerek durduğu, Ali Kıratlı’nın, elinde Anemon Oteli’nden çıkarken aldığı beyaz çanta ile, araçtan inerek İsmet İnönü Caddesi 1’e çıktığı ve Gece Kulübünün önünde farları yanık vaziyette bekleyen 34 K 9934 plakalı beyaz renkli Porsche marka araca bindiği, Ümit Karan’ın şoförü Mustafa Efe’nin kullandığı aracın hareket ederek Ambarlar Sokağına girdiği ve sol taraftan köprü altına girerek karşı istikamete geçtiği,
Muhammed Şenyüz ile Mustafa Anlı’nın ise 26 TU 026 plakalı araçla Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Cd. No:17 sayılı Mami’s Days Patisseria isimli cafe önünde park ettikleri,  saat:00.38’de cafe önüne 34 K 9934 plakalı Porsche marka aracın gelerek durduğu, aracın ön sağ tarafından Ali Kıratlı’nın indiği, aracın ayrıldığı, Ali Kıratlı’nın elinde Anemon Oteli’nden çıkarken aldığı ve 34 K 9934 plakalı araca binerken yanında götürdüğü beyaz çantanın olmadığı farkedilerek şahsın Mami’s Days Patisseria isimli cafeye girdiğinin görüldüğü, saat:00.55’de Ali Kıratlı, Muhammed Şenyüz ve Mustafa Anlı’nın cafeden çıktıkları ve 26 TU 026 plakalı araca binerek Anemon Oteline gittikleri, Ali Kıratlı ile Mustafa Anlı’nın araçtan inerek otelin lobisinden asansöre bindikleri,  Muhammed Şenyüz’ün ise 26 TU 026 plakalı araçla ayrıldığı, Mustafa Efe’nin kullandığı aracın Ümit Karan’ın ikameti olan Eldem Residance’nın otoparkında park halinde olduğu anlaşılmıştır.

09.04.2011 günü saat:11.40’da Ali Kıratlı’yı, Bülent Uygun’un aradığı görüşme;
Bülent:“Gerekirse al başkanı gel istiyorsanız odaya”, Ali:”Aziz başkan var ya”, (tape:2306)
09.04.2011 günü saat:11.58’de Ali Kıratlı’nın, Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2307);
Ali: “Eskişehir tesisindeyiz…Başkan geldi 10’da geldi”, İlhan: “Gördümü şeyi Bülent’i gördü mü”, Ali: “Tabi canım beraberlerdi ya odaya girdi tahtaya müdahale etti hemen… bu taktikte oynarsanız yeneriz sizi diyor olmaz diyor böyle diyor… ondan sonra güzel her şey on numara ben arayacağım maçtan sonra…tebriklerini alacağım inşallah….buradan götüreceğiz seninle bu sefer ilmiyi… burada çözeceğiz ondan sonrada dağılacağız herkes yoluna… burada her şey on numara ilerledi yani”,

09.04.2011 günü saat:17.49’da Ali Kıratlı’yı, Ali İhsan isimli şahsın aradığı görüşme(tape:2311);
Ali İhsan: “Abi şey İvesa…Sezgin sağ taraf…sol taraf Volkan, stoperler Veysel ile Diego…orta saha sağ taraf Burhan, Sezer, Alper Doğan…Erkan, Batuhan”, Ali: “ÜMİT YOK HA”, Ali İhsan: “Ümit yok evet”,

09.04.2011 günü saat:18.40’da Ali Kıratlı’ya, İ.Y.Ekşioğlu’nun gönderdiği mesajda(tape:2312);
“Hersey yolunda giderse sonunda mutlaka konusmamiz Gerek lutfen konusmadan herhangi bisey yapma” yazdığı,

09.04.2011 günü saat:21.09’da Ali Kıratlı’ya, İ.Y.Ekşioğlu’nun gönderdiği mesajda(tape:2313);
“Alicim tebrikler, pazartesi sabah ofiste bulusana kadar bisey birakma orada” yazdığı,

09.04.2011 günü saat:21.34’de Ali Kıratlı’yı, İ.Y.Ekşioğlu’nun  aradığı görüşme(tape:2314);
İlhan : “Bi oturalım bi konuşalım ya Alicim.. bunu tam gibi görmeyelim ya”, Ali: “Ben ona söyledim çünkü kendi başka şeylerde burada gelişti kendisi de biliyor bizimki hepsi ben sana bir şey söyleyeyim mi ben daha yokum abi sen haklıymışsın ya böyle iş mi olur ya”, İlhan : “Abi bak gör neye bozulduğumu da anladın mı DAKİKA ON”, Ali: “Olabilir abi ama o bizimle alakalı bir şey değil ki…bizim her zaman neyse ben sana bir telefon vereyim de beni bi arasana mesaj atayım sen müsait bir yerdemisin”,
Bülent Uygun’un müsabakaya Ümit Karan’la başlamamasından dolayı (62. dakikada oyuna dahil olmuştur, http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=397&macId=87149) rahatsızlığını dile getiren İlhan Ekşioğlu, anlaşmaya aykırı davranıldığını düşündüğünden kendisi ile konuşmadan şike parasını bırakmamasını istemektedir.

09.04.2011 günü saat:22.10’da Ali Kıratlı’yı, Ümit Karan’ın  aradığı görüşme(tape:2317);
Ali: “Şeye gelsene…Bu 222’nin oradan geçtim şimdi…Şu Kızılcıklıya geldim”, Ümit: “Oraya gitme abi beni oralara sokma ya”,

09.04.2011 günü saat:22.14’de Ali Kıratlı’yı, Ümit Karan’ın aradığı görüşme;
Ali: “He geliyorum o tarafa”, Ümit: “O zaman şey Ali abi Dedeparkı geçince Vitra diye bir mağaza var orada bekliyorum”, (tape:2318)

09.04.2011 günü saat:22.15’de İ.Y.Ekşioğlu’nu Ali Kıratlı’nın aradığı görüşme(tape:3056);
Ali:“…Başkan o Alex’in formalarını şimdi veriyorum senin bayiye malzemeciden aldım,…sana bi teşekkür ettireyim mi”, İlhan:“…BAŞIMIZA ŞEY ALMAYALIM BOŞVER”, Ali: “…Veriyorum ben ona formasını çünkü geldi,…ben onu da söylüyorum senin teşekkürlerini,…ÖBÜRLERİNE PAZARTESİ VERECEK DİYEYİM başkan”,
Sanık Ali Kıratlı, şike parasını Ümit Karan’a verdiğini İlhan Ekşioğlu’na haber vermektedir.

11.04.2011 günü saat:15.58’de Ali Kıratlı’nın, İ.Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2328);
Ali: “Geç saatte buluşsak olur mu”, İlhan : “AL ONU GEL BANA GEÇ SAATTE İSTERSEN… daha iyi değil mi…kaç geç saat mesela”, Ali: “10,11”, İlhan: “SÜPER BEN SİZİ BEKLEYİM İSTERSEN EVDE”, Ali: “Sen bizi evde bekle”,
11.04.2011 günü saat:16.02’de Ali Kıratlı’nın, İ.Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2329);
Ali:“11 gibi sendeyim 10 buçukta onu alacağım...eve gelirim ben”, İlhan:“Süper tamam”,
11.04.2011 günü saat:23.06’da Ali Kıratlı’nın, İ.Ekşioğlu’na gönderdiği mesajda(tape:2331);
“ıdaym” yazdığı,
11-12.04.2011 Günlü Fiziki Takip Tutanaklarına göre (Kls:28, Dizi:311-319 arası) Güvenlik görevlilerce aynı gün saat:22.30 sıralarında İ.Y. Ekşioğlu’nun evinin çevresine geçilerek fiziki takip çalışmalarına başlanıldığı, saat:23.10’da İ.Y.Ekşioğlu’nun evinin bulunduğu yere Ali Kıratlı’nın kullandığı 34 UGZ 79 siyah BMW marka aracın geldiği, aracın ön sağ koltuğunda Bülent Uygun’un oturduğu, saat:00.10’da Bülent Uygun’a ait 34 BLT 77 plakalı beyaz Land Rover marka aracın Mecnun Otyakmaz’ın ofisinin önünde park halinde olduğu, saat:00.42’de; içerisinde Ali Kıratlı ve Bülent Uygun’un bulunduğu 34 UGZ 79  plakalı aracın 34 BLT 77  plakalı  aracın yanına  geldiği, Bülent Uygun’un araçtan inerek  34 BLT 77 plakalı araca bindiği ve her iki aracında art arda ayrıldığı anlaşılmıştır.
Söz konusu Eskişehirspor - Fenerbahçe müsabakasında, iletişim tutanaklarında adları geçen sanıklar tarafından şike fiilinin gerçekleştirildiği sabittir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.