Son dakika

Ergenekon'un Yeniden Yapılanma belgesi


1999.10.29

Veli Küçük, Doğu Perinçek ve Tuncay Güney'den ele geçirilen "Ergenekon'un yeniden yapılanması (Reorganizesi)" başlıklı dökümanın tarihi.

Dokümanın kapak kısmında "ERGENEKON ANALİZ, YENİ YAPILANMA YÖNETİM VE GELİŞTİRME PROJESİ" "İstanbul/29 Ekim 1999" ibaresi bulunuyor ve 25 sayafadan oluşuyor.

Dosyada Tuncay Güney'in 2001 yılında gözaltına alındığı sırada kaydedilmiş görüntülü anlatımlarında bu belgeyi, Veli Küçük'ün talimatıyla Doğu Perinçek, Hasan Yalçın, Deniz Bilge ve emekli Albay Suphi Karaman ile Bilecik'te hazırladıklarını söylüyor.

Veli Küçük ise, ikametinde ele geçirilen dökümanın nereden geldiğini bilmediğini, bir iki yıl önce odasını karıştırırken fark ettiğini, fakat hiç açıp okumadığını söyledi.

Doğu Perinçek, alınan ifadesinde "bu olayın 2001 yılında CIA işbirliği ile kurulan bir tezgah olduğunu söyledi.

Veli Küçük'ten ele geçen dökümanın son sayfasında metnin bittiği yerde "En içten saygı ve şükranlarımızla" yazısının hemen altına "Strateji grubu" yazdığı, fakat bu yazının üzerinin mavi tükenmez kalemle karalandığı, Doğu Perinçek ve Tuncay Güney'den ele geçirilen belgelerdeki bu kısmın aynı şekilde karalanmış fakat fotokopi olduğu görüldü.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.