Son dakika

Diyarbakır-Giresun maçı mahkemelik


2011.04.04

Diyarbakırspor ile Giresunspor arasında oynanan ve Giresunspor'un 2-0 galibiyetiyle sonuçlanan maçla ilgili telefon dinlemelerinden edinilen veriler ışığında Ömer Ülkü, Abdurrahman Yakut, Serdar Berkin ve Levent Eriş hakkında, şike için faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla kamu davası açıldı.

Davanın sanıklarından Ömer Ülkü ifadesinde telefon görüşmelerinin şikeyle değil, Kürşat Ergun Aydın'ın transferiyle ilgili olduğunu, bu futbolcu sakat olduğu için maçta oynamadığını, Serdar Berkin'le transfer amaçlı görüştüğünü, Abdurrahman Yakut ile maç esnasında güvenliğin sağlanması konusunda konuştuğunu, paraya ilişkin ifadelerin kendi oyuncularına ödenecek prim ile ilgili olduğunu söyledi.

Serdar Berkin ise, Kürşat Aydın isimli oyuncuya para karşılığı şike yaptırmadığını, Giresunspordan giden futbolcularla ara sıra irtibat kurduğunu, takımının durumunu sorduğunu, şikeyle ilgili bir duyum almadığını, Kürşat Aydın'ın maçta oynamadığını söyledi.

Abdurrahman Yakut, Giresunspor'un kaldığı otele ziyaret amacıyla gittiğini, telefon görüşmelerinin terör nedeniyle sıkıntı yaşanmayacağına, sloganlara mani olacağına ilişkin olduğunu, şikeyle ilgisinin olmadığını söyledi.

Giresunspor'da 8 ay teknik direktörlük yaptığını, bu nedenle Ömer Ülkü ve Olgun Peker'i tanıdığını söyleyen teknik direktör Levent Eriş, şikeyle ilgisinin olmadığını söyledi.

Kürşat Aydın da, Ömer Ülkü'yü ve Sedat Berkin'i Giresunspor'da oynadığı dönemde tanıdığını, Sedat Berkin ile samimi olduğunu zaman zaman görüştüğünü, ancak şike konusunda görüşme yapmadığını, Ömer Ülkü ile görüşmediğini kendisiyle görüşülmek istenmesinin nedenini bilmediğini, ancak maça asılmaması için böyle bir düşünce içerisine girilmiş olabileceğini konu hakkında bilgisinin olmadığını söyledi.

Gerekçeli kararda bu maçla ilgili olarak "Sanıklar Ömer Ülkü, Abdurrahman Yakut, Serdar Berkin ve Levent Eriş'in 04/04/2010 günü oynanan Diyarbakırspor-Giresunspor maçının Giresunspor lehine sonuçlanması için şike faaliyetlerinde bulundukları, bu amaçla gerek telefon aracılığıyla gerekse yüz yüze görüşme yaptıkları, ancak sanık savunmaları, iletişim tespit tutanakları, klasör 9 dizi 144'te yer alan 05/04/2011 günü sanık Ömer Ülkü ile sanık Coşkun Çalık arasında geçen telefon görüşmesinde ben parayla yine alacağım maçı merak etmeyin.... “, “ Karşıyaka maçını da bağlayacağım başka çare yok bununla olmaz şimdi şeyi Karşıyaka maçını da satın alacağım ....... Dün aramızda para topladık, Diyerbakırspor'a para verdik “ C.Ç.” Kaç para verdiniz ? “ Ö.Ü. “ verdik işte bişeyler şimdi telefonda olmaz bu işler “ C.Ç. “ helal olsun sana kardeş klubümüz bizim Diyarbakır “ şeklinde şikeyle ilgili ve maçların para ile satın alınmasına yönelik konuşmalarının olduğu görülmüştür." deniyor ve bu faaliyetlerin nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamına girdiği belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.