Son dakika

Bursa - İBB maçına teşvik


2011.03.06

Şike davası gerekçeli kararında Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu arasında geçen telefon konuşmasındaki "Üç tarlayı da sürdük" ifadesinde kastedilen maçlardan biri olarak gösterilen Bursaspor - İBB ve Beşiktaş - Trabzonspor maçlarının oynanma tarihi. Sürüldüğü söylenen diğer tarla ise iki gün önce Kayseri'den Kayserispor ile Manisaspor arasında oynandı.

Gerekçeli kararda, bu yorumun ardından önce Doğan Ercan, Tamer Yelkovan, ali Kıratlı, Mehmet Şen, Yusuf Turanlı bir kaç gün sonra da Cengiz Demirel ve Serdar Kulbilge hakkında iletişimin tespiti ve kayda alınması kararlaştırılıyor.

Ligin 24. haftasına rastlayan bu tarihte, Fenerbahçe ve Trabzonspor'la birlikte Bursaspor ve Kayserispor'un da şampiyonluk şansı devam ediyor. Gerekçeli kararda, Aziz Yıldırım'ın İlhan Ekşioğlu'na Bursa'nın İBB ile yapacağı müsabakayla ilgili yürüttüğü çalışmalar kapsamında Ali Kıratlı vasıtasıyla İbrahim Akın ve iskender Alın'ın gayrıresmi menajerliğini yapan Yusuf Turanlı'ya ulaşarak anlaştığı, maçta, örgütle irtibatlı olduğu düşünülen bu futbolcuların oynadığı ve maçın 1-1 eşitlikle sonuçlandığı, böylece Bursa ile Fenerbahçe arasındaki puan farkının 5'e çıktığı, İlhan Ekşioğlu ve Ali Kıratlı'nın, ilişki kurulan futbolcuların maçtaki performansından memnun kaldığı, bir gün sonra Ali Kıratlı'nın İlhan Ekşioğlu'yla irtibata geçerek şahıslara ödenecek parayı istediği, Ekşioğlu'nun da çalışanı Halil Köntek aracılığıyla Kıratlı'ya 60 bin TL verdiği belirtiliyor.

Kararda; " Her ne kadar yapılan iletişim tespitlerinde ve teleon detay döküm analizi - baz istasyonu çalışmalarında; İbrahim Akın, İskender Alın, Zeki Korkmaz, Metin Depe ve Can Arat isimli İBB'li futbolcular ile İBB'nin eski futbolcusu Necati Ateş'le teşvik primi verilmesi amaçlı irtibat kurulup görüşüldüğüne dair bazı deliller elde edilmiş ise de; bu futbolcularla anlaşıldığına, futbolcuların anılan maçtan dolayı teşvik primi alarak menfaat temin ettiklerine dair somut delil elde edilemediğinden haklarında sevk maddesi tanzim edilmemiştir" deniyor.

Bu maçlarla ilgili telefon görüşmesi kayıtları gerekçeli karar eklerinde şöyle yer aldı:


02.03.2011 günü saat:14.43’te İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun Ali Kıratlı’yı aradığı görüşme(tape:1932);
İlhan:“Nasıl gidiyor her şey yolunda  mı”,  Ali:  “İyi, yolunda yolunda onu dedim sana söyleyeyim bir şey  yok konuştum  akşam ben,…iyi iyi yolunda falan filan öyle anlatırım sonra yan yana ama bi sorun yok herhalde  olacak  gibi  yani  merak etme”, İlhan: “İyi süper”, Ali: “Olur olur sen merak etme bitiririz işi,…çalışmalar tamam bitiyor işte hafta sonunu bekliyoruz”, İlhan:“İyi, yarın buralardaysan bir ara bi oturup konuşalım”,

02.03.2011 günü saat:15.55’de Aziz  Yıldırım’ın, İ.Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:1459);
… Aziz: “Sabah konuşalım da o herif gelecek, o gelmeden ben seninle bir konuşayım yani…nedir vaziyet ”, İlhan: “Vaziyet gayet iyi… dediğim gibi yani HEPSİ İYİ BAŞKANIM, ÜÇ TARLAYI DA SÜRDÜK YANİ,” Aziz:”Ne iyi iyi inşallah,” İlhan:”İnşallah he inşallah YAĞMUR DA YAĞAR HER ŞEY EKİNLER ÇIKAR YANİ”, Aziz: “Yalnız bunlar, tabi Trabzon çok şey oldu çok panikteler bugün o Süleyman ile konuştum sesi, sesi şey gibi ölü evi gibi tamam,…dedim sana ne oldu…9 puan öndeyken rahattınız… bir de hiç cevap vermiyoruz ya ondan da rahatsızlar tabi”, … İlhan: “Şuan çok iyi başkanım şuan …gayet iyi”,


05.03.2011 günü saat:16.57’de İ.Ekşioğlu’nun Ali Kıratlı’yı aradığı görüşme(tape:1943);
İlhan:“Bu yarınki şey belli mi kadro”, Ali:“Alırım akşam”, İlhan:“Ya bana o bi bi alsana kadroyu bir de bu kimlerle konuşuyor hani böyle bi üç beş kişiyle konuşsun a böyle canım cicim diye”, Ali’nin söyleteceğini belirttiği, İlhan: “Sen bana oradan bi üç beş isim say ha”, Ali:“Ben onunla konuştum o konuşur gerekeni ya bir daha konuşurum sen merak etme”,

06.03.2011 günü saat:12.11’de Ali Kıratlı’ya, Yusuf Turanlı’nın gönderdiği mesajda(tape:2230);
“Rahat Izle Macı :)” yazdığı,

Aziz Yıldırım, bu Bursa - İBB maçı için teşvik primi verdiği suçlamasıyla ilgili olarak mahkemede yaptığı savunmada:

"Savcılık aşamasında beş numarayla 06.03.2011 günü oynanan BursasporİBB maçında teşvik ödemesi yapılması konusunda İlhan Ekşioğlu'na talimat verdiğim, onun da rakip futbolcularla anlaşıp teşvik ödemesi yaptığı iddia edilmektedir. Kesinlikle böyle bir talimat vermiş değilim. Bu sezon da biz asıl olarak şampiyonluk çekişmesinde Trabzonspor ile yarıştık. Bursaspor ile herhangi bir rekabetimiz de yoktu. Ayrıca kayıtlara geçen İlhan Yüksel'le konuşmam askerliğimle ilgili bir meseledir. Onun Ali Kıratlı ile yaptığı görüşmeyi ben bilemem. Bana devamlı başkan diye hitap edilir. 'Ceo' tabirini kullanmam ve bana karşı kullanılmaz. Benim yönetimde bulunan tüm arkadaşlarımla ilişkilerim neredeyse bir aile ilişkisidir. Özel bazı sorunlarımızı da karşılıklı yardımlaşmayla çözmeye çalışırız. Bu nedenle tespit edilen her konuşmanın şike olarak yorumlanması doğru değildir." dedi.

Yıldırım, Beşiktaş - Trabzonspor maçıyla ilgili suçlamalara karşılık olarak da,

"Savcılık ifademde dört sıra numarasıyla sorulan 06.03.2011 tarihinde oynanan Beşiktaş- Trabzonspor maçında şike yapılması yönünde İlhan Yüksel Ekşioğlu'nu yönlendirdiğim iddia edilmiştir. Bu iddiayı kabul etmiyorum. Bu maçtaki kulüp menfaatimiz Beşiktaş'ın galibiyeti ya da berabere kalması yönünde idi. Ancak iddia edildiği üzere biz Trabzon futbolcusu ile şike anlaşması yapmışız. Böyle bir şey söz konusu değildir. Eğer bir girişimde bulunacak olsaydık, bizim galip gelmesini istediğimiz Beşiktaş takımıyla ilgili girişimde bulunmamız beklenirdi. Batur Altınparmak'ın Trabzonspor futbolcusu Serkan'ın menajeri olduğu doğrudur ancak Ali Kıratlı isimli şahıs Batur ile muhatap olacak bir kişi değildir. Ayrıca aynı menajer yani Batur, Trabzonsporda oynayan Umut ve Selçuk isimli futbolcuların da menajeriydi. Böyle bir şey olsa onlara da şike yapmamız gerekirdi. Serkan Balcı çok temiz bir futbolcudur. Takımımızda daha önce oynamıştır. Böyle bir teklifin kendisine getirilmesi mümkün değildir. Böyle bir iftira da atılamaz." dedi.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.