Son dakika

Çatlı Fenerbahçe maçında

1996.09.25

Susurluk kazasından 38 gün önce Abdullah Çatlı'nın Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Şampiyonlar Ligi kapsamında oynanan Fenerbahçe'nin Juventus'a 1-0 kaybettiği maçı izlediği ortaya çıktı. Bir dönem Çatlı ile birlikte ülkücü camiada yer alan, 1977'de MHP'nin Gençlik Kolları Başkanlığı'nı üstlenen, 2003 yılında DYP istanbul İl Başkanlığı yapan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu üyesi Faik İçmeli'nin "Kırık Kurşun" adıyla piyasaya çıkan kitabında bu olaydan bahsediliyor.

Kitabın ilgili bölümü şöyle: "1977'de Muhsin Yazıcıoğlu o zaman Ülkü Ocakları Genel Başkanı'ydı. O zaman Yazıcıoğlu'nun yardımcısı Abdullah Çatlı idi. ben Gençlik Kolları Başkanı iken bir kez il binasında bir de Edirnekapı Yurdu'nda teşkilat konularını konuştuk. 1977'den sonra hiç karşılaşmamıştım. 1996 yılında Fenerbahçe-Juventus maçında VIP salonunda maç saatini beklerken Çatlı'yla karşılaştım. Kucaklaştık, hal hatır sorduk. VIP salonunda emniyet müdürleri, valiler, eski ve yeni bakanlar, önemli işadamları vardı. Çatlı bir çoğu ile gayet samimiydi. Daha sonra malum kaza haberini duydum"

Habertürk Gazetesi'nde bu konuyla ilgili yayınlanan haberde, adı gizlenen "ünlü bir spor yazarı"nın aynı maç öncesinde Abdullah Çatlı'yı Birleşik Fenerbahçeliler Derneği'nin bahçesinde Mehmet Ağar, Aziz Yıldırım, Hüseyin Kocadağ ve Ali Fevzi Bir'le birlikte aynı masada otururken gördüğü aktarılıyor. Habertürk, Gazeteci Adnan Öksüz'ün internet sayfasına yazdığı bu yorumu manşet haber olarak kullandı.

Bu maça çıkarken, Fenerbahçe'de başkanlık koltuğunda Ail Şen oturuyordu.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.