Son dakika

ATV-Sabah Çalık'ın


2007.12.05

TMSF, ATV-Sabah'ın satışı için ihale düzenledi. İhaleye ön yeterlilik almak için Nurol, Çalık Grubu önderliğindeki Turkuvaz ile RTL-İpek Sancak Grubu başvurmuştu. İhalede Çalık Grubu şirketi Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık, 1.1 milyar dolar teklif etti.

TMSF, ihalenin ardından Turkuaz'ın teklifini Fon Kurulu'nun onayına sundu. Nihai karardan önce görüş almak için ihale sonucu RTÜK'e ve Rekabet Kurumu'na gönderildi.

Buralardan gelen onay üzerine TMSF, ödemeyi yapması için Çalık'a 60 günlük süre verdi. 21 Şubat 2008 itibiriyle başlayan süre 25 Nisan'da dolacaktı. Çalık son gündön önce ödemeyi yaptı.

Sabah-ATV grubunu 1.1 milyar dolara alan Çalık Grubu, devir işlemlerinden önce medya sektöründe faaliyet göstereceği şirketlerini de kurdu. 27 Eylül 2005 tarihinde kurulan Turkuvaz Telekomünikasyın Hizmetleri AŞ'nin ismini, 16 Kasım 2007'de Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık AŞ olarak değiştirdi. 2008 yılı başlarında grubun çatısı altında 14 yeni şirket kuruldu. Çalık'ın kurrduğu medya şirketleri arasında "ATV" ve "Yeni Asır" isimleri de kullanıldı.

Bu tarihten itibaren Turkuvaz A.Ş. bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan işletmeler: ATV Televizyonu, Radyo City, Sabah, Takvim, Günaydın, Yeni Asır, Pas, Fotomaç, bebeğim ve Biz Merkez, Sinema Merkez, Sofra Merkez, Home Art Merkez, Şamdan Plus, Yeni Aktüel, Para, G.obal Enerji merkez, Transport, Hukuki Perspektifler.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.