Son dakika

Erdoğan "Hükümet görüşmüyor, enstrüman kullanıyor"

2013.01.06

Başbakan Erdoğan Afrika gezisi öncesi havaalanında yaptığı açıklamada İmralı ile yürütülen görüşmeler hakkında konuştu. Erdoan, istihbarat teşkilatı yürütmenin bu konudaki en önemli ayağıdır. Bizler siyasetçi olarak böyle bir görüşmenin içinde olmadık, olmuyoruz" dedi. Erdoğan, 4. Yargı Paketi kapsamında teröre bulaşmış olanları bağışlayan bir genel affın söz konusu olmayacağını söyledi ve Öcalan'a ev hapsi söylentilerini yalanladı.

Erdoğan şunları söyledi: "Bizim buradaki bütün gayretimiz terör ile mücadelede başarılı olabilmek, ülkemize huzur ve refahı tam manasıyla dört bir köşesine getirebilmek. Bu konu ile ilgili olarak da olayın bizim açımızdan iki ayağı var. Bir devlet ayağı, iki siyaset ayağıdır. Ama bunu bilmeyenler anlamayanlar var. Siyasetle hükümetle devleti yönetmeyle devlet mekanizmalarını çalıştırılması arasındaki inceliği ayırt edemeyen siyasetçiler var. Biz bu inceliği koruyarak bir yol takip ediyoruz. Burada da daha önce başladığımız bir süreci devam ettirmenin gayreti içerisindeyiz"

Hükümetinin bazı enstrümanlar kullandığını belirten Erdoğan, "O da nedir? Devletin mekanizmaları içresindeki enstrümanlardır. Bu konuda en önemli enstrüman istihbarat teşkilatıdır. İstihbarat teşkilatı yürütmenin bu konuda en önemli ayağıdır. Bunu içeride ve dışarıda en ideal şekilde kullanma gayretinde olduk. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Bunu sadece terörle mücadelede kullanmazsınız. Bizler de bu adımı attık atıyoruz ve atacağız. Bu esnada gelişmeler var. Bu gelişmeler esnasında da dikkat edilirse yine bizler şu anda siyasetçi olarak böyle bir görüşmenin içerisinde olmadık olmuyoruz. Ben bir yolculuğumda bir ifade kullandım. 'Terörle mücadele ederiz siyasetçi ile müzakere ederiz' dedim. Müzakere ile görüşmeler farklıdır. Bu görüşmeleri yaparsınız bu gelişmelere göre adımları atarsınız. Bundan önce Oslo olayı vardı ama şu an gündemimizde Oslo yok. Gelecekte buna benzer farklı gelişmeler olabilir mi? Olabilir. Bu Oslo olmaz da başka bir yerde olur' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.