Son dakika

Güngören'de bombalar patladı

2008.07.27

Güngören Güven Mahallesi Kanal Caddesi Menderes Çıkmazı'nda kalabalığın yoğun olduğu, trafiğe kapalı cadde üzerinde gece ankesörlü telefon kulübesinin yanında bir patlama meydana geldi. doğalgaz bosurusnda meydana geldiği sanılan patlama sırasında çevrede bulunan biri kadın bazı kişiler yaralandı. Yerde yatan yaralılara yardım etmek amacıyla çevredekiler patlamanın olduğu yerde toplanmaya başladı. Görgü tanıkları polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Patlamadan yaklaşık 10 dakika sonra olay yerine yaklaşık 50 metre uzaklıkta bu kez kulakları sağır edercesine büyük bir patlama daha meydana geldi ve ortalık savaş alanına döndü. Saldırılarda 5'i çocuk, 1'i hamile kadın olmak üzere 18 kişi öldü 154 kişi yaralandı.

Milliyet, teslim olan PKK'lıların ifadesine göre bombalama olayını gerçekleştirdiğini söylediği Mahmut Kıraç'ın Temmuz ve Ağustos aylarında Şemdinli ve Çukurca bölgesinde düzenlenen operasyonlarda öldürüldüğünü yazdı. Azad kod adlı Kıraç, ailesi tarafından teşhis edilmiş.

Saldırılar PKK tarafından üstlenilmedi. Abdullah Öcalan, PKK 10 Kongresi belgeleri arasında yer alan açıklamalarında Güngören bombalaması ile Ergenekon karşıtlığının PKK karşıtlığına çevrilmeye çalışıldığını söyledi. Öcalan "Önce benim için Kemalist dediler tutmadı; şimdi de Ergenekon ile ilişkilendirmeye çalışıyorlar. PKK'ye mal edilmiş dünya kadar şey var. Benim bu konuda görüşlerim alınmalı" dedi.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.