Son dakika

Sürgünde Kürt Parlamentosu seçimleri


1998.05.23

Sürgünde Kürdistan Parlamentosu 8. Olağan Genel Kurulu.

Brüksel'de Yaşar Kaya başkanlığında 50 delegenin katılımıyla gerçekleşen toplantıda parlamento üyelikleri için yeniden seçim akarrı alındı ve seçim için üst kurul oluşturuldu. Kurulun başkanlığına Ali Yiğit, sekreterliğine Yusuf Serhat Bucak, sözcülüğe de George Arto getirildi. Üst Seçim Kurulu'nun seçim çalışmalarını üç ay içinde tamamlanması, seçime katılmak isteyen siyasi parti, grup, kitle örgütleri, cemaat ve ulusal kurumlara talep, tekliflerini 25 Haziran 1998 günü saat 17.00'a kadar bildirmeleri için çağrı yapıldı. Toplantıda ayrıca 65 üyelik için kontenjanlar belirlenerek ilan edildi.

1998 Eylül ayının ilk haftasında kamuoyuna isimleri açıklanan SKP’nin 65 üyesi 29.09.1998 tarihinde Roma İtalyan Parlamentosu yakınındaki Sala Barramoni’de Kürtçe yemin ederek görevlerine başladı.

Yemin metninde “Bütün şartlar altında halkımızın iradesini kendi irademden üstün tutacağıma, Kürdistan’ın üstünlüğü için çalışacağıma, Kürt halkının arasına hiçbir ayrılık sokmayacağıma, Kürt halkının çıkarlarına layık yeni bir dönem açacağıma ve haklarını koruyacağıma, Kürt halkı için amacım;demokratik, eşit ve Özgür bir toplum oluşturmak olduğuna, çalışmalarımda hiçbir şahsi çıkarımı gözönüne almayacağıma, ulusun eşitliği ve birliğini koruyacağıma, Kürdistan’ın değerleri ve şehitlerine bağlı kalacağıma, tarih, insanlık, ülkem ve halkımın huzurunda namusum üzerine yemin eder, söz veririm.”  ifadeleri yer aldı.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.